Boswachterveld 206    7327 JS Apeldoorn     tel.: 055- 533 7853     e-mail: infovaac@gmail.com

Vereniging van Apeldoornse Amateur Cineasten

welkom de VAAC bestuur VAAC projecten agenda contact info leden linksNOVA Midden Nederland                          


Juryrapport  regiofestival 2018Titel:  Slimme vissen

 

Maker(s): An van Norren & Josephien Rosendal


Genre: fictie                    Lengte:   1’40”


Strekking: Overdracht van het IQ resp. het gedrag van een kind naar een vis en andersom.


Verhaalstructuur: Kort speelfilmpje met een simpel scenario. Inleiding: het lezen van het tijdschrift Quest met een artikel over intelligentie van dieren door een van de jongens. Het middenstuk waarin alle 4 de kinderen proberen hun intelligentie over te dragen op de vissen. En het slot waarin de jongen het artikel verkeerd gelezen blijkt te hebben en de vissen hun mondbeweging overbrengen op de meisjes. Introductie, ontwikkeling en afwikkeling is ook in een korte speelfilm van belang!


Filmische vormgeving: De weinig subjectieve beelden zijn wel goed maar niet echt spannend, waardoor het filmpje al gauw eentonig wordt. Vaak niet op de actielijn en niet op ooghoogte van de kinderen, zoals bij het zitten van de jongens bij de vissenkom, ga ook door de knieën. Kijk eens naar verrassender kadrering, zeker in zo’n kort filmpje. De kinderen kunnen ook veel spontaner en vlotter reageren, het is nu meer een toneelstukje.

De mondbeweging bij de meisjes is ook niet goed te zien, we missen een goede close up, waardoor de clou een beetje verloren gaat. Het plot had veel closer gefilmd mogen worden met de kom in het midden. Pas op voor de eigen schaduw van de camera­vrouw!


Emotie/Bijzondere kenmerken:

Filmpje komt een beetje bekend voor??? Goed in te korten tot een 1 minuutfilmpje.


Waardering in punten:   205De jury:

Hay Joosten

Bianca van gelderen

Miep Wolff

Terug naar overzicht